Volvo Penta D4-210 2005, kausihuolto - service

29.09.2020

First a few words in English. I made "rallye-English" text guidance in my YouTube video from this service session. At the below you can find list of service supplies that i purchase for this "season service". I did also made a small calculation for this service monetary expenses.

Link where you can find Volvo Penta user manual (there You can find service details, like oil quality requirements and filling quantities): 

https://www.marinedieselbasics.com/fi/diesel-engine-manuals/volvo-diesel-engine-manuals/ 

or:

https://www.volvopenta.com/marineleisure/en-en/for-owners/your-engine/manuals---handbooks.html 

EXPENSES:


      

Elikkäs rapeat 500€ maksoi huolto suorissa kuluissa. Tähän ei sitten omalle työlle voi palkkaa laskea. Öljynvaihtoihin ja suodattimiin meni aikaa kaikkiaan noin 2,5h, mutta kuten sanottu, niin ilman videokuvailua olisi selvinnyt paljon vähemmällä.

Ja olin hommissa ekaa kertaa, eli ensi kerralla uskon että menee reilussa tunnissa. Siihen tietty päälle se, että haalit kaikki kamat eri kaupoista ja roudaat ne työkaluineen satamaan. Oma hommansa oli löytää Volvon vaatimukset täyttävät öljyt moottoriin ja perävetolaitteeseen. Voi tässä itse tekemällä nyt kuitenkin jokusen euron säästää, mutta toisaalta en edes kysynyt mistään huoltotarjousta. Itse koen myös niin, että tällä tavoin oppii tuntemaan omat laitteet paremmin. Impellerin ja jäähdytysnesteiden vaihdon teen vielä erikseen ennen telakointia ja siitä varmasti tulee sitten erillinen juttu tänne blogiin ja video myös. Veneen telakoinnin jälkeen sitten vaihdan vielä perävetolaitteen öljyt ja ajan pakkasnesteet jäähdytysvesijärjestelmään. Siitäkin sitten oma juttu ja video aikanaan. Ennen sitä saatava vene asiallisesti telakoitua. Talven aikana sitten muuta huoltoa ja puunausta, sekä Watskin toimittaman Affix-maasähköjärjestelmän asennus. Siitäkin jutut tuloillaan.

Kuten sanottua, niin tein nyt Volvon huoltoa ensimmäisen kerran. Olen itse ihan harrastelija "mekaanikko" ja sain homman ihan hyvin tehdyksi. Suhteellisen simppeliä juttua ja voin vilpittömästi sanoa, että onnistuu varmasti kaikilta joilla on vähänkin mielenkiintoa teknisten laitteiden käpistelyyn. Jos osaa paikata polkupyörän renkaan, niin tämäkin homma varmasti hoituu. Ei muuta kuin kokeilemaan rohkeasti.

-Venekaveri 

 edit. 14.11.2020
tehtiin perävetolaitteen öljynvaihto. Homma oli suhteellisen helppo. Kannattaa varata tuolle sisemmän potkurin "lukitusmutterille" tuo erikoistyökalu. Aukesi kyllä isoilla papukaijapihdeillä, mutta oikea työkalu olisi parempi. Muuten ihan simppeli homma. Öljyä meni juurikin se mitä täyttömäärä antoi ymmärtää. Vähän reilu viisi litraa.