Venevideoita

04.05.2021

Voitaisiinko tehdä sun veneestä venevideo? No palataan siihen tuolla alempana.

Olen nyt vajaan vuoden ajan tehnyt veneiden esittelyvideoita YouTubeen omalle Venekaveri -kanavalle. Niitä on ollut kivaa ja mielenkiintoista tehdä. Tähän mennessä videoita on katsottu reilut satatuhatta kertaa. YouTube mittakaavalla se on vähän ja sillä ei vielä saa googlelta edes "kaupallinen kanava" statusta. Se vaatisi 1000 seuraajaa ja 4000 katselutuntia vuoden aikana. Katselutunnit tuli itse asiassa täyteen jo hyvän aikaa sitten, mutta seuraajia kanavalla on vain reilut 300. Lapset kiusaa, että Paqpa ja Roni Bäck saa saman verran katselukertoja muutamassa tunnissa kun sulla on kaikilla videoilla yhteensä. Olen kuitenkin ihan otettu ja ylpeä, että minun venejorinoita on joku ylipäänsä jaksanut katsella. Niitä tehty kuitenkin vain puhtaasti "rakkaudesta lajiin". Leipä tulee ihan muualta. Jos haluaa kuitenkin vähän puolustella, niin Suomenkielisille venevideoille on hieman marginaalinen katsojakunta, mutta toisaalta on kivaa tietää että ne jotka videoita katsoo, niin ovat varmasti jopa saaneet videoista jotain hyötyä. Olen saanut myös mukavasti (pääosin positiivista) palautettakin videoista ja muutaman ihan liikuttavankin palautteen.

Se mikä on ollut itselle aika yllättävää, on ollut tuo veneitä myyvien liikkeiden suhtautuminen yhteydenottoihin. Muutamat toimijat ovat olleet tosi positiivisella asenteella liikkeellä ja toivottaneet tervetulleeksi. Enemmän kuitenkin ihmetyttää ne toimijat, jotka eivät edes vaivaudu vastaamaan sähköposteihin. Olen kysellyt sähköpostilla asiallisesti, että sopisiko tulla kuvailemaan...homma ei vaadi muuta kuin avoimen oven. Joillekin se on liian paljon. Ilmainen mainos ja näkyvyys on ilmeisesti turhaa jos veneet menee muutenkin kuin kiukaalle tällä hetkellä. No ei pidä tulkita itkuvirtenä. Jokainenhan saa itse päättää kenelle oviaan availee. Venekaverin kunniamaininta menee joka tapauksessa Boatstoren Roger Granforsille ja koko heidän porukalle. Ovat ottaneet Venekaverin heti alusta saakka tosi hyvällä fiiliksellä vastaan ja jeesanneet paljon. Kiitos siitä. Samoin myös E3-Marin Porvoossa, Astrum Salossa ja WW-Marine Sipoossa. Tiedänpähän ainakin, että jos eurojaska napsahtaa, niin mistä menen venettä hakemaan :) 

Venevideoita olisi kiva tehdä jatkossakin. Jos sinulla on vene josta voisin tehdä videon, niin ota ihmeessä yhteyttä tuon yhteydenottolomakkeen kautta niin tulen mielellään kuvailemaan ja tekemään juttuja. Tai jos kesällä treffataan jossain laiturissa, niin tehdään ihmeessä video sun veneestä. Pidän kameran mukana. Joka tapauksessa: morjenstellaan laiturilla. Hyvää veneilykesää 2021! - Venekaveri