Suomenlinna, vierasvenesatama

25.07.2020

Suokki. Helsingin Helmi. Suomenlinnaa on vaikea kehua tarpeeksi. Urbaanille veneilijälle mitä upein kohde. Saapuminen Suomenlinnaan on helppo. Isommat veneet lähestyvät etelästä päin, jossa saarien välistä tulee hyvä viitoitettu väylä. Pienemmillä veneillä voi satamaan tulla idästä, Kustaanmiekan suunnalta saarien välistä. Tämä reitti on jo sinällään elämys. Kolmas vaihtoehto on tulla Helsingin keskustan suunnasta, lauttasataman vierestä sillan alta. 

Laiturissa on isommille veneille aisa- ja kylkikiinnityspaikkoja. Aisat ovat noita isompia, jossa voi kävellä. Pienemmille veneille on noin 2,5m aisapaikkoja. Laituri on usein melko täynnä, mutta kiireisimpinä aikoina laiturilla on henkilökuntaa, joka kertoo mihin kannattaa vene laittaa. Laituri on hyvin suojassa lähes miltä suunnalta tahansa puhaltavilta tuulilta.

Palvelut satamassa ovat erinomaiset. Heti laiturin vieressä on ravintola, jonka yhteydessä on veneilijöille sauna/suihkut, pyykinpesukone+kuivausrumpu, tiskauspaikka ja jätehuolto. Itse ravintolakin on sangen hyvä. Laiturilta saa myös veden ja sähkön veneeseen. Septityhhjennys on aivan päälaiturin vierellä. Kauppa löytyy läheltä Helsinkiin menevän lautan laituria.

Muutoin Suomenlinna on käsittämättömän hieno paikka. Kannattaa varata tänne vaikka pari päivää.