Pirttisaari, Porvoo

25.07.2020

Pirttisaari on mielettömän kaunis paikka. Saapuminen satamaan on helpposelkoinen. Samassa pohjukassa on PörtöLinen kotisatama, joten sinne pääsee isommallakin aluksella ja väylä satamaan on selkeästi viitoitettu. Laiturissa on käytännössä vain poijupaikkoja. Osa laiturista on varattu huolto/yhteysaluksille. Rannan puoleisessa (lähimpänä) rantaa olevassa laituripaikassa on kirjoitettu, että kivi 6m. Olimme tuon paikan vieressä ja jonkinlainen kivi pohjassa näkyikin olevan, eli sitä kannattaa varoa. Tosin vettä kiven päällä arviolta noin metri. Laituri itsessään on hyvä ja paikka on suojaisa varmaankin melkein minkä tahansa suuntaisessa tuulessa.

Palveluita veneilijöille ei Pirttisaaressa pahemmin ole. Sieltä löytyy siistit ulkohuussit läheltä satamaa ja muualtakin pitkin saarta, sekä muutama grillipaikka. Grillipaikoilla oli polttopuut "talon puolesta". Ensimmäinen grillipaikka on ihan sataman vieressä, mutta siinä ei ole keittokatosta. Ainakin toisesta (Lerviksudden) grillipaikasta löytyy iso ja asiallinen keittokatos. Hyvä myös muistaa, että saaressa ei ole lainkaan jätehuoltoa veneilijöille, eli kaikki mitä viet mukanasi, pitää myös tuoda pois.

Luonto ja maisemat sen sijaan ovat aivan huikeat. Rantakalliot ovat upeita ja vesi oli kirkasta. Näkymät merelle mahtavat. Yksi kauneimmista paikoista joissa olen käynyt.

Pirttisaari saa Venekaverin arvion:

  • Sataman osalta hyvä miinus.
  • Maisemien ja saarifiiliksen osalta kiitettävä plus.