Pellinki - Benitas Cafe, vierasvenesatama

31.07.2020

Täyden palvelun satama. Saapuminen satamaan on helppo ja turvallinen. Satama sijaitsee Pellingin pohjoispuolella olevan Sandholmenin niemen kärjessä. Satama näkyy Emäsalosta itään Tirmon suuntaan menevältä väylältä oikealla. Väylä on suhteellisen vilkas ja siitä aiheutuu myös laituriin kohdistuvaa ohikulkuliikenteen aallokkoa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Laituri on länsi- ja etelän puoleisilta tuulilta hyvin suojassa, mutta idän- ja pohjoisen suuntaiset tuulet saattaa ottaa tuoda jonkin verran aaltoja laituriin. 

Laituri on hyvä. Siinä on pääasiallisesti poijupaikkoja ja pienemmille veneille muutama aisapaikka. Lisäksi isommille veneille on toisessa laiturissa muutamia kylkikiinnityspaikkoja ja pienemmille veneille on "päiväparkki" laituri erikseen. Useita pienempiä, varsinkin alumiiniveneitä oli parkkeerattu myös suoraan rantaan laiturin läheisyyteen. Laiturilla on sähköt. Vettä saa kanisteriin rannasta, laiturin välittömästä läheisyydestä.

Varsinaisen satamalaiturin lähellä on myös Seapointin palvelulaituri, jossa septityhjennys, polttoaineasema, veden täyttö mahdollisuus veneeseen, sekä kioski.

Rannasta löytyykin sitten vaikka mitä. Benitas Cafe, josta saa hyvää ruokaa ja juomaa, WC:t, suihkut, minigolf, hyvä uimaranta, polkupyörävuokraus, grillipaikka jossa keittokatos, vuokrasauna, sekä tietysti kaunista saaristoluontoa. Lisäksi aivan sataman vieressä on ihana tuoretori, josta ainakin meidän vierailun aikana sai ostettu heti aamulla tuoreita leivonnaisia ja kalatuotteita suoraan paikallisilta tuottajilta. Niin ja myös metrilakua.

Me olimme paikalla viikonloppuna, niin Benitas Cafella oli liikkeellä paljon porukkaa, viettämässä iltaa. Myös live musiikkia oli tarjolla. Äänet ja muu liikenne rauhoittui kuitenkin ihan asiallisen aikataulun puitteissa ja tunnelma oli koko ajan sangen positiivinen.

Kaikkiaan tosi kiva paikka. Venekaverin arvosana hyvä +.