Iso Vasikkasaari, Espoo, Vierasvenesatama

17.08.2020

Iso Vasikkasaari on tosi kiva paikka ihan kivenheiton päässä Espoosta. Haukilahdesta ajaa muutaman minuutin ja Helsingistäkään ei ole kovin pitkästi. Ihan satamaan saakka ei merkattua väylää pitkin pääse, mutta saaren länsipuolella kulkevalta väylältä pääsee satamaa lähestymään turvallisesti. Laituri näkyy väylälle. 

Laituri on käytännössä rantakallioille tehty ja siinä ei ole mitään kelluvaa osaa. Laituri on suhteellisen uusi ja siinä on vain poijupaikkoja. Ihan pienille veneille laituri voi olla hieman korkealla, mutta vähänkin isommille veneille juuri oikealla korkeudella, eli niistä veneistä joissa on käveltävä kansi, pääsee mukavasti astumaan laiturille ilman ponnisteluja. Laituri on erittäin siistissä kunnossa. Sähköjä ja vettä ei ole laiturilla saatavissa. Espoon vesijohtovettä saa kuitenkin ihan sataman vieressä olevasta WC/suihku rakennuksesta. Mitään aallonmurtajaa ja aaltosuojaa satamassa ei ole, eli varsinkin länsi- ja etelätuulen aikana satama on aika suojaton. Saaren luoteispuolella on myös toinen laituri johon kiinnittyä huviveneillä, mutta se on ilmeisesti pääasiallisesti tarkoitettu laiturin vieressä olevan ravintola Gula Villanin asiakkaille.

Palvelut saaressa ovat erinomaiset. Venesataman/laiturin läheltä löytyy hyvä grillipaikka jossa hyvin tilaa, sekä siistit vesi vessat ja jopa lämpimät suihkut, sekä pieni uimaranta. Saarella on myös useita muita hyvin pidettyjä isoja grillipaikkoja. Puut (sopivan kokoiset koivuhalot :) löytyvät "talon puolesta". Useita vesi vessoja ympäri saarta. Urheilukenttä ja leikkipaikat lapsille. Hyvä matala uimaranta. Näköalatorni, kahvila ja ravintola. Eli kaikki eväät onnistuneeseen veneretkeen! Espoolle pisteet hyvin hoidetusta ulkoilusaaresta. Venekaverin arvosana on kiitettävä miinus.