Flipper 650DC + Mercury 150hp - Esittelyvideo

18.10.2020

Venekaveri pääsi ottamaan tyypit hienosta deikkarista Saimaalla. Itsellä edellisen veneen kautta kokemusta AMT:n 200DC:stä, joka Hondan 150hp koneella on suht vastaava peli kuin tämä Flipperin 650DC Mercuryn 150hp koneella. Jos katsotaan pelkästään visuaalisesti, niin ainakin allekirjoittaneen mielestä Flipper vie voiton. Myös uusimmasta AMT 210DC- mallista. Flipperin deikkarit on tosi linjakkaan kauniita veneitä. Toki se ei tee toisista rumia. Hienoja kaikki, mutta joku on aina kaunein. Nopealla vilkaisulla toki kaikki kotimaiset tämän kokoluokan deikkarit ovat melko saman oloisia. Myös ajo-ominaisuudet ja yleinen käytettävyys normaali olosuhteissa ei erota näitä veneitä kovinkaan suuresti. Yhdessä voi olle joku parempaa kuin toisessa, mutta toinen taas kirii rinnalle jollain muulla fiksulla ratkaisulla. Kaikki tosi hienoja ja hyviä veneitä. 

Pikaisella koeajolenkillä Saimaalla, hyvässä kelissä, ei mitään yllättävää Flipperistä ilmaantunut. Hyvin vakaa ja tukeva kulku ja Mercury toimii hienosti. Mercury reagoi nopeasti ja nostaa veneen vaivatta liukuun. Joystickillä ohjatut trimmilevyt ovat loogiset käyttää. Noin 23-solmun vauhdilla polttoaineen kulutus luokka 20l/h joka sekin hyvin samaa luokkaa kuin AMT+Honda paketilla. Videolla näkyy kun tuosta mukavasta marssivauhdista laittaa "poroa torveen", niin vene suorastaan ampuu täyteen vauhtiin. Yksi aikuinen, yksi lapsi ja noin neljännestankki bensaa kuormana, Flipper keräsi ~37 solmun huiput. AMT:n sain parhaillaan menemään 39-solmua, mutta sitä vauhtia sai hakea aika kauan. Flipper saavutti huiput tosi nopeasti. Runkoäänet sanoisin olevan hiljaisemmat kuin AMT:ssä, mutta Mercury pitää minusta hieman kovempaa ääntä kuin Honda. Varsinkin yläkierroksilla. Aaltoja ei Saimaalla juurikaan ollut, mutta itse venettä pyörittämällä niitä sai sen verran aikaiseksi, että voi todeta rungon leikkaavan niitä tosi eleettömästi. Eli tällä kyllä uskaltaisi merelläkin painella vielä 10m/s tuulessa vaivatta.

Sisätilat käydään videolla melko tarkkaan läpi. Ne on venetyypille varsin tunnusomaiset, mutta toimivat. Laatuvaikutelma on kiitettävä.

 Hieno peli tuo Flipper.